Stoke City FC

Country |
Active in |

Stoke City FC

Stoke City FC is een Engelse Premier League-club uit de plaats Stoke-on-Trent. De thuiswedstrijden worden gespeeld in het Britannia Stadium dat plaats biedt aan 28.383 supporters. Trainer van Stoke City FC is Mark Hughes. Geschiedenis van Stoke City FC Stoke City FC werd opgericht in 1863 als Stoke Ramblers en in de beginperiode speelde de club louter vriendschappelijke wedstrijden. Dit veranderde in 1877 toen de Football Association werd opgericht. Ook werd er een bekertoernooi opgericht dat Stoke City FC direct won. Een memorabele wedstrijd in dit bekertoernooi was die tegen Mow Cop. Stoke City won de wedstrijd met maar liefstRead more

Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

Stoke City FC

Stoke City FC is een Engelse Premier League-club uit de plaats Stoke-on-Trent. De thuiswedstrijden worden gespeeld in het Britannia Stadium dat plaats biedt aan 28.383 supporters. Trainer van Stoke City FC is Mark Hughes.

Geschiedenis van Stoke City FC

Stoke City FC werd opgericht in 1863 als Stoke Ramblers en in de beginperiode speelde de club louter vriendschappelijke wedstrijden. Dit veranderde in 1877 toen de Football Association werd opgericht. Ook werd er een bekertoernooi opgericht dat Stoke City FC direct won. Een memorabele wedstrijd in dit bekertoernooi was die tegen Mow Cop. Stoke City won de wedstrijd met maar liefst 26-0, een clubrecord.

Na wisselende prestaties verhuisde Stoke City FC in 1977 naar het Britannia Stadium. Het eerste seizoen in het verliep niet naar verwachting, Stoke degradeerde. In 2000 won Stoke de Football League Trophy tegen Bristol voor ruim 75.000 toeschouwers.

In het seizoen 2007/08 promoveerde Stoke City FC na 23 jaar terug naar de Premier League. In het eerste seizoen werd Stoke City FC twaalfde.

Grootste overwinningen Stoke City FC

Stoke City FC boekte in het verleden een aantal klikkende overwinningen. Zo won Stoke City FC als eerdergenoemd met 26-0 van Mow Cop. In de League Cup boekte Stoke de grootste zege op 4 februari 1937, het werd toen 10-3 tegen West Bromwich Albion.

Stoke City won in 2015 met 6-1 van Liverpool in de Premier League, de grootste overwinning van de club in competitieverband op het hoogste niveau. In september 1914 was het Stoke dat met 11-0 won in de FA Cup. De grootste overwinning voor de club in de geschiedenis van de FA Cup.