SSC Napoli

Country |
Active in |

SSC Napoli

Società Sportiva Calcio Napoli, afgekort SSC Napoli, is een Italiaanse topclub die uitkomt in de Serie A. Bijnaam van de club is ‘’Azzurri’. De thuiswedstrijden worden afgewerkt in Stadio San Paolo in Napels. Met een capaciteit van 60.240 plaatsen en de fantastische sfeer die de aanhang van de club creëert , is het voor tegenstanders geen feest om langs te komen bij SSC Napoli. Geschiedenis van SSC Napoli SSC Napoli werd in 1926 officieel opgericht, maar voorafgaand aan de officiële oprichting was er nog een periode waarin de club bestond. In 1904 werd Naples Football & Cricket Club opgericht datRead more

Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

SSC Napoli

Società Sportiva Calcio Napoli, afgekort SSC Napoli, is een Italiaanse topclub die uitkomt in de Serie A. Bijnaam van de club is ‘’Azzurri’. De thuiswedstrijden worden afgewerkt in Stadio San Paolo in Napels. Met een capaciteit van 60.240 plaatsen en de fantastische sfeer die de aanhang van de club creëert , is het voor tegenstanders geen feest om langs te komen bij SSC Napoli.

Geschiedenis van SSC Napoli

SSC Napoli werd in 1926 officieel opgericht, maar voorafgaand aan de officiële oprichting was er nog een periode waarin de club bestond. In 1904 werd Naples Football & Cricket Club opgericht dat in 1922 fuseerde met Internazionale Napoli. Zo kwam het tot de oprichting van FBC Internapels. Na vier seizoenen werd de naam veranderd in AC Napoli, en later werd dit SSC Napoli.

Het was Diego Maradona die grotendeels zorgde voor de successen van SSC Napoli eind jaren tachtig. Met Maradona in de gelederen werd Napoli twee keer landskampioen, won het de UEFA Cup en de Coppa Italia. Hierna zakte de prestaties in en kwam SSC Napoli in financiële problemen.

In 2004 werd Napoli failliet verklaard. De club werd later nog wel financieel gered, maar kreeg geen licentie meer voor de Serie B. Napoli begon helemaal opnieuw en werd toegelaten in de Serie C1. Na twee seizoen stond Napoli Soccer, zoals de club toentertijd heette, weer in de Serie B. Het seizoen 2006/07 werd afgesloten achter kampioen Juventus FC, waardoor SSC Napoli weer terugkeerde in de Serie A.

Heroprichting SSC Napoli

Nadat Napoli in augustus 2004 failliet werd verklaard, moest het helemaal opnieuw opgebouwd worden. Hoofdrolspeler in de heropleving van SSC Napoli was filmproducer Aurelio De Laurentiis. Hij richtte Napoli Soccer op waardoor Napels voorzien bleef van een professionele voetbalclub.

Napoli Soccer begon in de Serie C1 waar de club het eerste seizoen net niet promoveerde. In de finale van de play-offs om promotie bleek US Avellino te sterk. In het seizoen 2005/06 werd Napoli kampioen en promoveerde de club naar de Serie B. Op 15 april wist de ploeg uit Napels promotie al veilig te stellen.

Ondanks dat Napoli een paar klassen lager speelde, had het nog steeds het grootste toeschouwersaantal in Italië. Zelfs in de Serie C1 en Serie B bezochten meer mensen het stadion van Napoli dan supporters van andere clubs. Het record van Napoli in de Serie C1 was 51.000 toeschouwers. In mei 2006 werd de clubnaam SSC Napoli weer in gebruik genomen.