Sevilla FC

Country |
Active in |

Sevilla FC

Sevilla FC is een Spaanse voetbalclub uit de gelijknamige plaats Sevilla. De club komt uit in de Primera División en werkt de thuiswedstrijden af in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Sevilla FC heeft ook een tweede team, dit team komt uit in de Segunda División B. Geschiedenis van Sevilla FC Sevilla FC werd opgericht op 14 oktober 1905. In 1914 speelde de club de eerste officiële wedstrijd tegen Recreativo Huelva waarna het in het seizen 1934/35 debuteerde in de Primera División. Niet geheel onverdienstelijk want ditzelfde seizoen veroverde Sevilla FC gelijk de Spaanse beker. De jaren ‘30 en ‘40 blekenRead more

Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

News

Nederland vs. Engeland – Halve finale Nations League 2019

De twee landen gaan 6 juni om 20:45 spelen in het Estádio D. Afonso Henriques, Guimarães in Portugal. De laatste keer dat de twee landen elkaar troffen was in maart. In het eerste duel van bondscoach Ronald Koeman werd er met 1-0 verloren. Koeman was in deze fase duidelijk aan het sleutelen aan zijn selectie. […]

Read more

Sevilla FC

Sevilla FC is een Spaanse voetbalclub uit de gelijknamige plaats Sevilla. De club komt uit in de Primera División en werkt de thuiswedstrijden af in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Sevilla FC heeft ook een tweede team, dit team komt uit in de Segunda División B.

Geschiedenis van Sevilla FC

Sevilla FC werd opgericht op 14 oktober 1905. In 1914 speelde de club de eerste officiële wedstrijd tegen Recreativo Huelva waarna het in het seizen 1934/35 debuteerde in de Primera División. Niet geheel onverdienstelijk want ditzelfde seizoen veroverde Sevilla FC gelijk de Spaanse beker.

De jaren ‘30 en ‘40 bleken de meest succesvolle in de geschiedenis van Sevilla FC. De club won de Spaanse beker in de jaren: 1935, 1939 en 1948 en in het jaar 1946 werd Sevilla verrassend genoeg ook nog eens landskampioen.

In 2000 degradeerde Sevilla FC naar de Segunda División A, maar het wist zich knap terug te vechten. Het daaropvolgende seizoen werd de Spaanse club kampioen in deze divisie waarna het direct weer promoveerde naar het hoogste niveau. De afgelopen seizoenen wist Sevilla FC zich te scharen bij de top in de Primera División. Jaarlijks strijdt de club mee om de prijzen.

Europese successen Sevilla FC

Sevilla won in 2006 de UEFA Cup na een 4-0 zege op Middlesbrough. In ditzelfde jaar was het Sevilla die ook de Supercup won. In de finale won Sevilla FC van grootmacht FC Barcelona met 3-0.

Tot aan het einde van het daaropvolgende seizoen, 2006/07, streed Sevilla mee om het kampioenschap. Helaas werd Sevilla FC geen kampioen, maar het won wel de Copa del Rey. In de finale werd Getafe CF met 1-0 verslagen.

In hetzelfde jaar werd ook voor de tweede keer op rij de UEFA Cup gewonnen. Ditmaal moest de Spaanse ploeg RCD Espanyol buigen voor de club uit Sevilla. In het jaar 2014 en 2015 won Sevilla FC wederom de UEFA Cup, inmiddels de Europa League, achter elkaar.