Club

Reading Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Locatie:
High Wycombe

De vrouwenvoetbalclub Reading WFC komt uit in de Women’s Super League. Het damesteam speelt haar thuiswedstrijden op Adams Park. Reading Football Club Women werd opgericht in 2006. Check op deze pagina de recente uitslagen, het programma en de statistieken van ‘The Royals’

Programma Reading Vrouwen

Check hier alle wedstrijden van Reading Vrouwen die dit seizoen op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Reading Vrouwen in de Women’s Super League. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin Reading Vrouwen actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, puntenaantal en doelsaldo.

Uitslag Reading Vrouwen

Iedere wedstrijduitslag van Reading Vrouwen zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Reading Vrouwen selectie

Socials
@readingwomenfc
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Reading FCW

De vrouwenvoetbalclub Reading Football Club Women speelt haar wedstrijden in de FA Super League. De club komt uit op het hoogste Engelse voetbalniveau. De vrouwentak van Reading FC werd opgericht in 1988 en speelt al haar thuisduels in Adams Park. Sinds 2016 speelt Reading FCW onafgebroken in de Super League, waar het tegenover clubs als Arsenal, Manchester United en Liverpool komt te staan.

Oprichting van Reading FCW

Reading Football Club Women werd opgericht in 1988. De club Twyford Comets ging destijds een samenwerkingsverband aan met Reading FC. De club ging sindsdien door het leven als ‘Reading Royals FC’. In 2006 stopte de mannenclub en gingen de dames op eigen voet verder. In vier jaar tijd wist Reading FCW maar liefst driemaal te promoveren en op die manier de Women’s Premier League te bereiken. Dit was op dat moment niet het hoogste niveau. In 2012 degradeerde de Engelse damesclub naar de Southern Division. Mede dankzij het grote talent Fran Kirby wist Reading FCW een jaar later weer terug te promoveren.

In 2014 ontving Reading Football Club Women een licentie voor deelname aan de Super League. In het seizoen 2014/2015 wist de club direct het kampioenschap te grijpen en promotie naar het hoogste niveau te bewerkstellingen.

Adams Park in High Wycombe

Reading FCW speelt al haar thuiswedstrijden op Adams Park. Het stadion biedt plaats aan 10.000 toeschouwers en is ook de thuishaven van de club Wycombe Wanderers. In augustus 1990 werd Adams Park geopend. Opvallend genoeg waren er bij het openingsduel nog geen 5000 bezoekers aanwezig. Tussen 2002 en 2014 speelde ook het rugbyteam van de London Wasps op Adams Park.

Prijzenkast

Reading FCW heeft enkele prijzen in de kast staan. De Engelse vrouwenvoetbalclub won in 2008 de titel in de South West Combination Women’s Football League. In 2013 won de club de Southern Division en in 2015 de trofee in de FA Women’s Super League 2.