RCD Espanyol

Country |
Active in |

RCD Espanyol

Reial Club Deportiu Espanyol, afgekort RCD Espanyol, is een Spaanse voetbalclub die uitkomt in de Primera División. Espanyol speelt de thuiswedstrijden in het Estadi Cornellà-El Prat. Het stadion is gelegen in een voorstad van Barcelona. Geschiedenis van RCD Espanyol Op 20 oktober 1900 werd RCD Espanyol opgericht door studenten van de Universiteit van Barcelona. Een jaar eerder werd het grotere FC Barcelona opgericht door buitenlanders;dit was het tegengeluid vanuit de Universiteit. RSC Espanyol was één van de medeoprichters van de Primera División in 1928. De club won in het verleden vier keer de Spaanse beker. Dit gebeurde in 1929, 1940,Read more

Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

RCD Espanyol

Reial Club Deportiu Espanyol, afgekort RCD Espanyol, is een Spaanse voetbalclub die uitkomt in de Primera División. Espanyol speelt de thuiswedstrijden in het Estadi Cornellà-El Prat. Het stadion is gelegen in een voorstad van Barcelona.

Geschiedenis van RCD Espanyol

Op 20 oktober 1900 werd RCD Espanyol opgericht door studenten van de Universiteit van Barcelona. Een jaar eerder werd het grotere FC Barcelona opgericht door buitenlanders;dit was het tegengeluid vanuit de Universiteit.

RSC Espanyol was één van de medeoprichters van de Primera División in 1928. De club won in het verleden vier keer de Spaanse beker. Dit gebeurde in 1929, 1940, 2000 en 2006. Twee keer verscheen Espanyol in de finale van de UEFA Cup maar het verloor beide keren na strafschoppen.

In 2007 kreeg de club een herkansing in de finale tegen Sevilla FC. Wederom liep de wedstrijd uit op penalty's en weer verloor RCD Espanyol. De laatste seizoenen wist Espanyol zich te nestelen in de middenmoot van de Primera División.

Clubnaam RCD Espanyol

Espanyol is één van de Spaanse clubs die het privilege heeft om de naam ‘’Reial’’ te mogen dragen. Dit privilege werd toegekend door Koning Alfonso XIII in 1912. Tijdens de regeringsperiode van Fransisco Franco, die het Catalaans verbood, luidde de clubnaam Real Club Deportivo Español.

Pas na de dood van Franco, in 1995, veranderde de naam van de vereniging weer terug in Espanyol. Opvallend aan de naam van de club is dat het ‘Spanje’ betekent maar geschreven is in het Catalaans.