Club

Manchester City Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Locatie:
Manchester

De vrouwenvoetbalclub Manchester City WFC komt uit in de Women’s Super League. De Engelse damesclub speelt haar thuiswedstrijden in het Academy Stadium. ‘The Citizens’ wonnen al tweemaal de landstitel. Check hier de uitslagen, het programma en de clubstatistieken.

Programma Manchester City Vrouwen

Bekijk hier de duels van Manchester City Vrouwen die dit seizoen op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Manchester City Vrouwen in de Women’s Super League. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin Manchester City Vrouwen actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, puntenaantal en doelsaldo.

Uitslag Manchester City Vrouwen

Iedere wedstrijduitslag van Manchester City Vrouwen vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Manchester City Vrouwen selectie

Socials
@mancity.ladies
Posts
Volgers
Volgend

Oprichting van Manchester City WFC

De damesvoetbalclub Manchester City WFC is onderdeel van de Premier League-club Manchester City FC. De damesploeg speelt momenteel in de FA Women’s Super League, het hoogste niveau van Engeland. Alle thuisduels van Manchester City WFC worden gespeeld in het Academy Stadium. In het seizoen 2015/2016 schreef de damesclub geschiedenis door de landstitel te veroveren.

Manchester City WFC werd opgericht in 1988, maar het duurde maar liefst 24 jaar voordat de club het hoogste vrouwenvoetbalniveau wist te bereiken. In 2013 eindigde de club op de 4e plaats in de Women’s Premier League. Manchester City WFC wist diverse bekende voetbalsters te contracteren, waaronder de Engels-internationals Steph Houghton, Jill Scott en Karen Bardsley. Desondanks kwam de club niet verder dan een 5e plek in de Premier League.

Kampioenschap in 2016

In het seizoen 2014/2015 ging het al stukken beter en eindigde Manchester City WFC op een knappe 2e plaats. Een seizoen later wist de Engelse damesvoetbalclub al snel een gat te slaan met de concurrentie. In het thuisduel tegen de nummer twee Chelsea werd de eerste landstitel veiliggesteld. Bij het kampioensduel waren meer dan 4000 toeschouwers aanwezig, wat ook direct een clubrecord was. De eerste ronde in de Champions League werd een seizoen later overleefd door twee ruime overwinningen op Zvezda 2005 Perm (2-0, 0-4).