Levante UD

Country |
Active in |

Levante UD

Levante Unión Deportiva is een Spaanse voetbalclub gelegen in Valencia. De club komt sinds 2010 uit in de Primera División. De club wordt gezien als tweede club in Valencia, na het grotere Valencia CF. Geschiedenis van Levante UD Levante UD werd opgericht in het jaar 1909. De club won in 1937 de Copa de la República. In de finale was het te sterk voor de grotere broer Valencia CF. Na de burgeroorlog, die toentertijd plaatsvond, verklaarde dictator Fransisco Franco de Copa ongeldig. Op 25 september 2007 kreeg Levante UD alsnog erkenning vanuit het Spaanse parlement waardoor deze titel weer opRead more

Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

Levante UD

Levante Unión Deportiva is een Spaanse voetbalclub gelegen in Valencia. De club komt sinds 2010 uit in de Primera División. De club wordt gezien als tweede club in Valencia, na het grotere Valencia CF.

Geschiedenis van Levante UD

Levante UD werd opgericht in het jaar 1909. De club won in 1937 de Copa de la República. In de finale was het te sterk voor de grotere broer Valencia CF. Na de burgeroorlog, die toentertijd plaatsvond, verklaarde dictator Fransisco Franco de Copa ongeldig. Op 25 september 2007 kreeg Levante UD alsnog erkenning vanuit het Spaanse parlement waardoor deze titel weer op het palmares bijgeschreven kon worden.

In 2004 promoveerde Levante UD na bijna veertig jaar afwezigheid weer naar de Primera División. Echter degradeerde het één seizoen later alweer. Na verschillende keren te zijn gedegradeerd en gepromoveerd bereikte de club in 2010 weer het hoogste niveau in Spanje. Sindsdien speelt Levante UD in de Primera División.

Nederlanders bij Levante UD

Faas Wilkes
In 1958 was het Faas Wilkes die de leiding nam bij Levante UD. De samenwerking tussen Wilkes en Levante duurde slechts één seizoen omdat de Nederlander net aan promotie miste.

Johan Cruijff
In het seizoen 1981/82 speelde de legendarische John Cruijff voor Levante UD. Het geld raakte in deze periode snel op en daarom liet Cruijf bij binnenkomst in Valencia een voor hem gunstig contract opstellen.

Vanuit de visie van Cruijff zou Levante veel geld verdienen door hem binnen te halen iets waarvoor hij ook beloond wilde worden. Het liep echter anders en na 12 wedstrijden gingen Levante en Cruijff uit elkaar door onenigheden over het salaris.

Riga Mustapha
Terwijl Cruijff en Wilkes niet bepaald succes bleken bij Levante UD, lukte dit spits Riga Mustapha wel. Riga scoorde in zijn debuutjaar bij de club 11 doelpunten. Mede hierdoor promoveerde de club in het seizoen 2005/06 naar de Primera División. In zijn laatste seizoen scoorde Riga 15 doelpunten voor Levante, maar het hielp niet. De club degradeerde.