Juventus FC

Country |
Active in |

Juventus FC

Juventus FC is één van de oudste clubs in Italië. De club speelt haar thuiswedstrijden in het Juventus Stadium. Een stadion met een capaciteit van 41.000 plaatsen. Juventus is de meest succesvolle club uit de historie van de Serie A. Geschiedenis van Juventus FC Juventus FC werd op 8 november 1897 opgericht als Sport Club Juventus door studenten van het Massimo d'Azeglio Lyceum in Turijn. In 1899 werd de naam van de club veranderd in Football Club Juventus. De naam Juventus staat voor ‘’de jonge volwassenheid’’. De bekende wit-zwart gestreepte tenues waar Juventus FC tegenwoordig in speelt, werden geïntroduceerd inRead more

Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

News

Het beste Adidas-voetbalelftal

Adidas is één van de grootste sportkledingmerken van de wereld en werd opgericht in het Duitse Herzogenaurach. De oprichter Adolf Dassler vernoemde het bedrijf naar zichzelf. Overigens zijn ook de kledingmerken TaylorMade en Reebok onderdeel van Adidas AG. In dit artikel bekijken wij welke elf namen in de basis zouden staan in het ultieme Adidas-voetbalelftal. […]

Read more

Juventus FC

Juventus FC is één van de oudste clubs in Italië. De club speelt haar thuiswedstrijden in het Juventus Stadium. Een stadion met een capaciteit van 41.000 plaatsen. Juventus is de meest succesvolle club uit de historie van de Serie A.

Geschiedenis van Juventus FC

Juventus FC werd op 8 november 1897 opgericht als Sport Club Juventus door studenten van het Massimo d'Azeglio Lyceum in Turijn. In 1899 werd de naam van de club veranderd in Football Club Juventus. De naam Juventus staat voor ‘’de jonge volwassenheid’’.

De bekende wit-zwart gestreepte tenues waar Juventus FC tegenwoordig in speelt, werden geïntroduceerd in het jaar 1903. Deze kleuren kwamen toevallig aanwaaien bij de club omdat het een bestelling ontving die bedoeld was voor Notts County. Het eerste kampioenschap werd binnengehaald in 1905.

In 1906 kwam het tot een breuk binnen Juventus FC na onenigheid over het aantal buitenlandse spelers. De Zwitserse voorzitter Alfredo Dick richtte uit frustratie met de meest toonaangevende buitenlandse spelers van de club een nieuwe vereniging op: FBC Torino. Hierbij was de ‘’Derby Delle Mole’’ (Juventus-Torino) geboren.

Trivia Juventus FC

  • Juventus FC bleek sinds de oprichting al meerdere malen een erg succesvolle voetbalploeg. De Italianen hebben flink wat records in handen en het einde lijkt nog niet in zicht. Hieronder een lijst met een aantal indrukwekkende records en prestaties van Juventus.
  • Juventus speelt, net als AFC Ajax, met drie sterren op de borst. Deze sterren symbolen het feit dat Juventus FC al 31 keer kampioen van de Serie A werd. Bij elke tien kampioenschappen krijgt een club een ster op de borst.
  • Juventus was de allereerste ploeg in Europa die alle drie de belangrijkste Europese prijzen (Europacup I, Europacup II en de UEFA Cup) won.
  • De Nederlandse oud-doelman Edwin van der Sar was de eerste niet Italiaanse keeper die onder de lat stond bij Juventus FC.
  • Clubicoon Alessandro Del Piero heeft én de meeste wedstrijden gespeeld voor Juventus, én de meeste treffers gemaakt in de geschiedenis van de club.
  • Oud-doelman Dino Zoff wist 1.143 minuten ongeslagen te blijven onder de lat bij ‘’De Oude Dame’’. Dit was in de tijd dat Zoff actief was een absoluut record.