FC Girondins de Bordeaux

Country |
Active in |

FC Girondins de Bordeaux

FC Girondins de Bordeaux komt uit in de Ligue 1, het hoogste voetbalniveau in Frankrijk. Deze club staat bekend als één van de meest succesvolle clubs van het land en speelde dan ook de meeste Europese duels van alle Franse voetbalclubs. FC Girondins de Bordeaux slaagde erin om zes keer de landstitel te veroveren. De aartsrivaal van de club is FC Toulouse, maar ook de wedstrijden tegen Olympique Lyonnais, Paris Saint-Germain en Olympique Marseille zijn zeer belangrijk voor de supporters. Successen in de jaren tachtig De jaren tachtig bleken een groot succes voor FC Girondins de Bordeaux. Dit is grotendeelsRead more

Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

FC Girondins de Bordeaux

FC Girondins de Bordeaux komt uit in de Ligue 1, het hoogste voetbalniveau in Frankrijk. Deze club staat bekend als één van de meest succesvolle clubs van het land en speelde dan ook de meeste Europese duels van alle Franse voetbalclubs. FC Girondins de Bordeaux slaagde erin om zes keer de landstitel te veroveren. De aartsrivaal van de club is FC Toulouse, maar ook de wedstrijden tegen Olympique Lyonnais, Paris Saint-Germain en Olympique Marseille zijn zeer belangrijk voor de supporters.

Successen in de jaren tachtig

De jaren tachtig bleken een groot succes voor FC Girondins de Bordeaux. Dit is grotendeels te danken aan Claude Bez, die in 1978 werd aangesteld als voorzitter bij de club. In het seizoen 1983/1984 won de club zijn tweede landstitel in het bestaan en werd in navolging daarop ook de halve finale van de Europacup I bereikt. In de jaren die daarop volgde werd de Coupe de France gewonnen, de halve finale bereikt van de Europacup II en werd Bordeaux opnieuw landskampioen.

Stadion van FC Girondins de Bordeaux

Deze Franse voetbalclub speelt zijn thuiswedstrijden in het Nouveau Stade Bordeaux. Dit stadion biedt plaats aan 42.115 bezoekers en werd in de zomer van 2015 in gebruik genomen. Naast voetbalwedstrijden worden hier ook rugbywedstrijden en concerten georganiseerd. Daarnaast werden er tijdens het EK 2016 ook vijf duels gespeeld in het stadion, waaronder een kwartfinale.

Helden van FC Girondins de Bordeaux

Diverse bekende spelers hebben ooit in het shirt gespeeld van FC Girondins de Bordeaux. Alain Giresse kwam 519 duels in actie voor de Franse club en wist daarin 158 keer tot scoren te komen. Maar de grootste clubheld is zonder enige twijfel Zinédine Zidane, deze geweldenaar kwam vier seizoenen uit voor de voetbalclub uit Bordeaux en won als hoofdtrainer bij Real Madrid drie keer de Champions League. Er stond tussen 1949 en 1956 ook een Nederlander onder contract bij de club, dit was Bertus de Harder. Deze speler had een groot aandeel in de eerste landstitel in 1950 en werd uitgeroepen tot ereburger van de Franse stad.