Everton FC

Country |
Active in |

Everton FC

Everton FC is een Engelse voetbalclub en speelt in de Premier League. De club is afkomstig uit Liverpool en is de laatste jaren een concurrent van stadsgenoot Liverpool FC. De club speelt de thuiswedstrijden in Goodison Park. Een stadion met een capaciteit van 40.569 plaatsen. Geschiedenis van Everton FC In 1878 werd Everton opgericht door leden van de St. Domingo School uit Liverpool. De club speelde in de beginjaren op een veldje in Stanley Park. Een jaar later, in 1879, werd de naam van de club officieel Everton FC. Van alle Engelse voetbalclubs speelde Everton FC de meeste wedstrijden inRead more

Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

Everton FC

Everton FC is een Engelse voetbalclub en speelt in de Premier League. De club is afkomstig uit Liverpool en is de laatste jaren een concurrent van stadsgenoot Liverpool FC. De club speelt de thuiswedstrijden in Goodison Park. Een stadion met een capaciteit van 40.569 plaatsen.

Geschiedenis van Everton FC

In 1878 werd Everton opgericht door leden van de St. Domingo School uit Liverpool. De club speelde in de beginjaren op een veldje in Stanley Park. Een jaar later, in 1879, werd de naam van de club officieel Everton FC. Van alle Engelse voetbalclubs speelde Everton FC de meeste wedstrijden in de Premier League.

Ook in 1879 werd de allereerste wedstrijd gespeeld van Everton FC. De club won direct met 6-0. In 1883 verhuisde de club naar een stadion die wij allemaal van een andere club kennen: Anfield Road. In dit stadion begonnen de successen van Everton. In 1891 werd Everton voor het eerst kampioen van Engeland. Een jaar later vertrok Everton FC uit Anfield Road, dit door onenigheid met de eigenaar van het veld, die na het vertrek van Everton FC Liverpool huisvestte. Everton verhuisde naar het huidige stadion, Goodison Park.

Midden jaren tachtig bleek Everton FC één van de beste teams uit de Premier League. De club won van alle grote ploegen en onder leiding van coach Howard Kendall werd Everton in 1985 en 1987 kampioen van Engeland. Daarnaast won de club in 1984 de FA Cup.

Legendarische FA Cup-finale Everton FC

De FA Cup-finale van 1995 tussen Everton FC en Manchester United FC ging de geschiedenisboeken in als een legendarische wedstrijd. De ploeg van trainer Joe Royle versloeg de club uit Manchester met 1-0. Deze overwinning was opmerkelijk omdat Everton FC dit seizoen bijna het gehele jaar tegen degradatie vocht.

Onder Royle ging het de goede kant op met Everton, nadat Mike Walker was weggestuurd datzelfde seizoen door tegenvallende prestaties. In het seizoen 1995/96 won Royle met Everton FC ook de Engelse Super Cup door landskampioen Blackburn Rovers met 1-0 te verslaan.