Club

Birmingham City Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Competitie:
Locatie:
Solihull

De Engelse damesvoetbalclub Birmingham City WFC speelt in de FA Women’s Super League. De damesclub werd opgericht in 2011. Birmingham City Women speelt haar thuisduels op Damson Park. Check hier alle uitslagen, het programma en de clubstatistieken.

Programma Birmingham City Vrouwen

Ontdek hier de wedstrijden van Birmingham City Vrouwen die op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Bezoek de wedstrijdpagina voor meer informatie over een wedstrijd. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Hieronder zie je de huidige stand van Birmingham City Vrouwen in de Women’s Super League. Bekijk ook andere competities en toernooien, waarin Birmingham City Vrouwen actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, puntenaantal en doelsaldo.

Uitslag Birmingham City Vrouwen

Elke wedstrijduitslag van Birmingham City Vrouwen vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Birmingham City Vrouwen selectie

Socials
@bcfcwomen
Posts
Volgers
Volgend

Oprichting van Birmingham City WFC

De damesvoetbalclub Birmingham City Women F.C. speelt haar wedstrijden in de FA Super League. De vrouwenploeg van de professionele voetbalclub uit Engeland is sinds 2011 actief op het hoogste niveau. Birmingham City WFC speelt al haar thuiswedstrijden op Damson Park, dit is ook de thuishaven van de voetbalclub Solihull Moors FC.

In 1968 werd Birmingham City Women F.C. opgericht door enkele vrouwelijke supporters van de club. In de eerste twee jaar speelde de damesploeg alleen oefenwedstrijden. In 1970 sloot de club zich aan bij de Heart of England League, waar het drie seizoenen in uitkwam. In 1973 mocht de ploeg deelnemen aan de West Midland Regional League. Birmingham City Women F.C. won tussen 1971 en 1989 meerdere prijzen, waaronder vijfmaal de titel in de competitie. In 1974 en 1988 schreef Birmingham City WFC geschiedenis door zich te plaatsen voor de halve finale van de Women’s FA Cup. De finale werd echter in beide gevallen niet bereikt.

FA Women’s Super League

In 2011 werd de FA Women’s Super League geïntroduceerd en ook Birmingham City was één van de deelnemende vrouwenclubs. In het debuutseizoen eindigde de club direct op de tweede plaats achter Arsenal WFC. Daarnaast werd de finale bereikt van de Continental Cup, echter ging deze verloren tegen de landskampioen. Dankzij de tweede plaats in de competitie mocht Birmingham City WFC deelnemen aan de UEFA Women’s Champions League. De achtste finale werd bereikt, maar daarin ging de club onderuit tegen het Italiaanse Bardolino Verona (2-0, 3-0).

FA Women’s Cup

In mei 2012 wist de vrouwenploeg van Birmingham City de FA Women’s Cup te veroveren. De ploeg speelde gelijk in de finale tegen Chelsea WFC, maar won na het nemen van strafschoppen. In hetzelfde jaar werd ook de tweede plaats bereikt in de Super League en ging de finale van de Continental Cup verloren. Opnieuw mocht Birmingham City Women deelnemen aan de Champions League. Ditmaal bereikt de club de halve finale, nadat het PK-35 Vantaa en Zorky Krasnogorsk had verslagen. In de halve finale werd er met 3-0 verloren van het Zweedse Tyresö FF.