La Liga / Primera División

In het 29e seizoen van de Primera División zullen de meeste ogen weer gericht zijn op FC Barcelona, zeker met aanwinsten Frenkie de Jong en Antoine Griezmann. Kunnen Atlético en Real Madrid dit seizoen in de buurt komen van een nieuwe landstitel of blijft Barca oppermachtig? Het seizoen start in augustus 2019 en eindigt op 24 mei 2020.

Copa Del Rey

Upcoming matches
Odds
Game
Stats
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals

News

Iker Casillas; Een briljant keeper met een imponerende carrière

Woensdag 1 mei 2019: Op het trainingsveld kreeg Iker Casillas een hartaanval, nadat hij zich al onwel voelde. In het ziekenhuis werd hij behandeld en kwam later de opluchting dat hij weer in gezonde toestand verkeerde. Dit voorval heeft tot gevolg dat hij waarschijnlijk niet meer zal voetballen op professioneel niveau, maar hij alleen nog […]

Read more

Hard werken brengt dromen in vervulling voor Lieke Martens

Als jong meisje speelde Martens altijd bij de jongens, omdat er nog geen meisjes teams waren. Ze liep hier vaak rond in veel te grote shirts die helemaal in haar broek waren opgepropt. Inmiddels is dat wel veranderd en is er zelfs voor het Nederlands vrouwenelftal een speciaal logo ontworpen voor op de getailleerde tenues. […]

Read more

La Liga / Primera División

De Primera División is de meest professionele voetbalcompetitie van Spanje. Jaarlijks strijden 20 clubs om het landskampioenschap. In deze titelstrijd zijn FC Barcelona, Real Madrid C.F. en Atlético Madrid de ploegen die vaak de dienst uitmaken.

Niveau Primera División

De Primera División wordt gezien als de beste voetbalcompetitie van Europa. En ook op de UEFA-coëfficiëntenlijst staat de competitie aangeschreven als beste van Europa. Deze ranglijst is gebaseerd op de prestaties van clubs binnen Europa. De grote Spaanse ploegen presteren jaarlijks erg goed waardoor de competitie een hoge waardering krijgt.

Best presterende clubs Primera División

Sinds het bestaan van de Primera División in 1929, zijn er twee clubs die vaak kampioen werden. Real Madrid F.C. is met 33 kampioenschappen veruit het vaakst kampioen geworden in de hoogste Spaanse competitie. Met 26 landstitels staat FC Barcelona op een 2e plaats.

Andere clubs die vaak een landstitel behaalden zijn Atlético Madrid (10), Athletic Bilbao (8) en Valencia (6). In totaal namen 59 clubs ooit deel aan de Primera División en 9 van deze clubs behaalden ooit het landskampioenschap.

Topspelers in de Primera División

De meeste bekende naam in de Spaanse competitie is natuurlijk Lionel Messi. Hij speelt al heel wat seizoenen bij FC Barcelona en schreef al zeven topscorers titels op zijn naam. Ook andere spelers van FC Barcelona zijn wereldwijd bekend, kijk maar naar (oud-speler) Neymar, Suarez, Coutinho, Busquets en Jordi Alba. Ook Frenkie de Jong (overgekomen van Ajax) speelt vanaf 2019/2020 in de La Liga. Bij de twee andere grootmachten Atlético Madrid en Real Madrid kom je namen tegen als: Herrera, Diego Costa, Christiano Ronaldo (oud-speler), Hazard, Bale en Benzema. Kortom in de La Liga vind je de beste spelers van de wereld.

Videoscheidsrechter in de Primera División

Sinds het seizoen 2018/2019 is de videoscheidsrechter actief in de hoogste Spaanse voetbalklasse. Steeds meer competities voeren de VAR in, waarbij er tegenstanders en voorstanders zijn. Ook in de Eredivisie wordt al gebruik gemaakt van de VAR. In de Premier League wordt in dit seizoen 2019/2020 voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe technologie.

Europese tickets in de Primera División

In de Spaanse voetbalcompetitie strijden de clubs weer om de belangrijke plaatsen voor Europees voetbal. Niet alleen de landskampioen kan een ticket verdienen voor de groepsfase van de Champions League, deze prijs zal ook worden vergeven aan de nummer twee, drie en vier. De nummer vijf plaatst zich direct voor de groepsfase van de Europa League, terwijl de nummer zes in de voorronde van het Europese toernooi zal uitkomen. De winnaar van de Copa del Rey wint ook een felbegeerde plaats voor de Europa League.

Favorieten in het seizoen 2019/2020

In de Primera División zal de competitiestrijd gaan tussen FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid. Voor de Catalaanse ploeg staat bij de online bookmakers een quotering van 1,65 euro klaar, gevolgd door Real Madrid op 2,37 euro. Een kampioenschap voor Atlético levert momenteel een odd van 17,00 euro op. Outsiders FC Sevilla en CF Valencia (101 euro) lijken bij voorbaat al kansloos, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Deze odds zijn van voor het seizoen begint. Uiteraard kunnen prestaties van clubs de odds beïnvloeden.